Program 2024

 

PROGRAMPUNKTER UNDER 2024

28 februari Årsmöte i Essunga Bygdegård
Vi ses kl. 18 och inleder med årsmötesförhandlingar. Därefter blir det medlemsdragning och fika med kakbuffé. Vi får dessutom besök av Vara Trädgårdsförening som berättar och visar bilder från sin Norge-resa i augusti 2023 då de besökte den fantastiska trädgårdsanläggningen Flor&Fjaere utanför Stavanger, kryssade på Lysefjorden och shoppade på Lundbergs plantskola i Arendal.

8 april Kvällsutflykt till Molins Handelsträdgår i Herrljunga
Vi åker till Herrljunga och får möjlighet att köpa vårblommor.

20 april Pilflätning i Hangelösa
Klockan 10 träffas vi hos Jenny i Hangelösa och flätar pil. Ta med egen fika/lunch. Anmäla dig till Anki senast 13 april. Kostnad 350 kronor och eventuellt mer om du vill göra fler arbeten.

4 maj Växtauktion på Melldala Trädgård
Skaraborgskretsen bjuder på växtauktion i Melldala Trädgård klockan 13 med anledning av sitt 60-årsjubileum. Växter mottages tacksamt och överskottet går till STA.

25 maj Essunga Trädgårdsdag
Likt tidigare år är vi med på Essunga Trädgårdsdag vid Essunga bygdegård/gamla skolan i Essunga kyrkby och säljer plantor och lotter mellan klockan 10 och 13. Alla medlemmar är välkomna att sälja av sina egna plantor.

6 juni Trädgårdsamatörernas Dag
Via STA Skaraborg firar vi Trädgårdsamatörernas dag hemma hos Karin och Stellan i Marum klockan 13 till 17.

Vecka 26 i juli kvällsutflykt till Varnhem
Vi besöker två trädgårdar; Margareta Dahlins och Katarina Samuelssons. Datum är ännu inte fastställt utan läggs ut på Facebook så håll utkik framöver!

27 juli lördagsutflykt till Lidköpingstrakten
Vi åker till Jenny i Hangelösa och ytterligare en trädgård till i Lidköpingstrakten, återkommer med vilken trädgård det blir.

10 augusti lördagsutflykt till Varola
Den här lördagen samlas vi på Gustavsplatsen klockan 11.30 och samåker i egna bilar till Varola och Sinnlig Trädgård, där vi ska vara klockan 13. Därefter åker vi till Kerstin Petersen och tittar på hennes trädgård. Ta med egen lunch/fika.

21 augusti kvällsutflykt till Hallbergs Plantskola
Vi samlas vid Gustavsplatsen som vanligt klockan 17.30 för kvällsutflykter och åker gemensamt ut till Hallbergs Plantskola.

14 september Skördemarknad i Essunga
Skördemarknad vid Essunga bygdegård/gamla skolan i Essunga kyrkby mellan klockan 10 och 13. Alla medlemmar är välkomna att sälja av sina egna plantor.

Kvällsutflykter: samåkning i egna bilar med samling kl. 17.30 vid Gustavsplatsen i Nossebro. Ta med fikakorg.

Notera! På samma sätt som vi välkomnar medlemmar i grannföreningarna att delta i våra aktiviteter, är vi välkomna att vara med på grannföreningarnas aktiviteter, se respektive hemsida:

Falköping www.falkopingstradgardsforening.se
Vara https://svensktradgard.se/tradgardsforeningar/vara-tradgardsforening/ 
Vårgårda https://svensktradgard.se/tradgardsforeningar/vargarda-tradgardsforening/ 

Vi finns också på Facebook, hälsa gärna på oss där och se bilder från våra resor och bli påmind om våra utflykter med mera! 

ÖVRIGT

  • Mötesplats Trädgård anordnas 2024 den 16 juni, 14 juli och 18 augusti kl. 10-17.
  • Trädgårdsmässa i Sollebrunn 18 maj
  • STA Växtmarknad i Göteborgs Botaniska Trädgård 16 juni
  • Tusen Trädgårdar 30 juni
  • Lands öppna trädgårdar 14 juli

TIDIGARE ÅRS PROGRAM     

http://www.essungatradgardsforening.se/tidigareprogram