Aktuellt 2019

Lär dig trädbeskärning!
Onsdagen den 25 september 2019, kl. 17:00

Ledare Katarina Ohlsson från Stora Mellby Trädgård och design. Begränsat antal platser, så först till kvarn gäller!

Kursen kostar 200 kronor för medlemmar och  250 kronor för icke-medlemmar. Anmälan via SMS till Nina på mobil 0705-155 039; glöm inte att uppge ditt namn och telefonnummer. Sista anmälan måndagen den 23 september. Vi samlas på Gustavsplatsen kl. 17:00 för samåkning.

Studiecirkel om växternas vetenskapliga namn

I höst tänker vi ha en studiecirkel för blomsterintresserade om växternas vetenskapliga namn. Genom en växts beteckning kan man få reda på hur en växt ser ut, färg och vad växten önskar för att må bra som till exemepel alba, quintifolia, rubrum, accretus och andra vanliga benämningar.

Studieledare kommer att vara Jenny Larsdotter Nilsson från Hangelösa. Jenny arbetar som lärare och är underbar att lyssna på!

Kostnad är 200 kronor för medlemmar och 250 kronor för icke-medlemmar. Vi kommer att vara på Essunga Folkbibliotek i Nossebro. Anmälan via sms till Ulla på mobil 0705-241 512, glöm inte att uppge ditt namn och telefonnummer. Tid kommer att annonseras senare.

Föredrag och bildvisning av Peter Hilton
Onsdagen den 9 oktober 2019, kl. 18:00

Känd från radio och Nisses Växter i Uddevalla kommer Peter Hilton och håller föredrag med bildvisning på Essunga Folkbibliotek i Nossebro. Inträde 50 kronoer per person inklusive kaffe med dopp.

Varmt välkomna att hänga med oss i Essunga Trädgårdsförening!